+45 50 56 96 44 hej@vejlbylund.dk

Økologi som omdrejningspunkt

Vi har besluttet at producere eget korn til destilleringen. Det gør vi i samarbejde med den lokale økologiske landmand Niels Mikkelsen.

Vejlbylund Destilleri opstod nærmest ved en tilfældighed. Søren eksperimenterede med at lave gin hjemme ved køkkenbordet og besluttede sig undervejs til, at den endelige version skulle være en gave til hustruen Britt. Britt var dengang ikke specielt begejstret for den markante smag af grannåle, der præger de fleste typer gin og derfor blev det florale noter, der kom til at præge slutresultatet.

Britt elskede den anderledes duft og smag, og efter den første begejstring over den meget personlige fødselsdagsgave havde lagt sig, fik Britt idéen til at forsøge at sætte den lette gin i produktion. “Der må være andre ligesom mig!”, var argumentet. Hele den proces virkede dengang som en meget stor mundfuld, men vi fik fandt Coop Crowdfunding og takket være deres entusiasme og geniale platform fik Britt mulighed for at teste sin idé af.

Det florale tilsnit blev finjusteret og “barnet” fik navnet Skjoldmø. Britt satte kampagnen i gang, salget gik over stok og sten og det stod hurtig klart, at hun havde fat i noget med et større potentiale end først antaget.

De første produktioner fik Britt lavet hos en udenlandsk specialist indenfor gin, men ansporet af den uventede medgang er hun nu klar til et stort og afgørende spring fremad – etablering af økologisk destilleri på Vejlbylund. Alt er gjort klar: vi har lavet en aftale med økologiske Indslev Bryggeri, som ligger seks kilomenter væk. De kommer til at levere mæsk til destilleringen og den lokale økologiske landmand Niels Mikkelsen, kommer til at levere korn. Så inden længe får vi også vores egen økologiske kornmark!

Sidst men ikke mindst har Britt fået støtte fra LAG til realisering af sine planer. LAG er den Lokale AktionsGruppe under Erhversstyrelsen, der har til formål at fremme beskæftigelse i landdistrikterne.

Du kan læse mere om Skjoldmø her og købe vores nordisk inspirerede gin på Dining Ministry her