Høj kvalitet med fokus på dyrevelfærd
Det var egentlig i første omgang al den tid, der gik med at holde græsset nede på det lille jordtilliggende omkring Vejlbylund, der fik os til at overveje at få kvæg. Vi satte os ind i det og fandt ud af, at Galloway racen kan gå ude hele året. Den er af skotsk afstamning og man mener, mennesket har holdt Galloway i 2000 år.
Efter successen med Skjoldmø Gin var det nærliggende at undersøge, om der mon var marked for kvalitetspølser og kød fra fritgående kvæg. Denne gang kendte vi vejen og på ny gik startskuddet i et samarbejde med Coops stærke crowdfunding team. Vi søsatte den næste kampagne og nåede endnu engang så godt og vel over målstregen. I halen på det har vi fået de første to dyr. Det viste sig, at den ene var med kalv og snart var der tre.
Vejbylund brunchpølser har høstet mange roser fra vore kunder
På Dining Ministry kan du også finde eksklusive og uforgængelige skærebrætter af oliventræ. De er lavet i Italien af rester fra produktionen af gulvbrædder.
Den lille kalv, som vi har døbt Ronja, var sjovt nok en medvirkende årsag til, at Britt besluttede sig for den mere bæredygtige kurs for sit virke. Hun fandt ud af at en moderko i naturen knytter tætte bånd til sin kalv og de følges i reglen ad så længe de lever. I landbruget bliver en nyfødt kalv fjernet fra sin mor mellem 12 og 24 timer efter den er født. Der er ikke meget kvalitetstid i den verden!
Vi er da også sikre på, at mange danskere helst spiser kød fra dyr, der har levet et anstændigt liv. Hos os privat spiser vi mindre kød end for tre år siden og vi er overbeviste om, at mange i dag er parate til at skære ned på mængden af kød, give lidt mere for det og på den måde støtte de initiativer, der tager hensyn til dyrenes velfærd. Du kan købe Vejlbylund spegepølser, kød, grillpølser og andre specialiteter på Dining Ministry igen fra foråret. Og naturligvis støtte op og bestille på vores tredie og sidste Coop crowdfunding kampagne inden længe